مزوتراپی یک درمان غیر جراحی در حیطه پزشکی زیبایی است و در حقیقت استفاده از دوزهای کم دارو با تزریقهای مکرر، در ناحیه مورد نظر است. داروهای مورد استفاده در مزوتراپی شامل داروهای سنتتیک، عصاره های گیاهی، ویتامین ها، مواد معدنی و آمینو اسیدها می باشد.
گلوله های دارویی بسیار کوچک به طور مستقیم به داخل مزودرم (لایه میانی پوست) وارد می شود. این لایه از پوست دارای خواص بسیار ویژه درمانی می باشد.
مزوتراپی می تواند برای از بین بردن سلولیت، افزایش سرعت کاهش وزن، درمان چاقی موضعی، جوانسازی، درمان ریزش مو، درمان لکهای تیره، استریا و… استفاده شود.
مزوتراپی یک روش کم درد میباشد که با بیحسی موضعی انجام میشود و با زندگی روزمره بیماران تداخلی ندارد. یعنی شما بعد از انجام آن، نیازی به استراحت در منزل ندارید و میتوانید مثل تمام روزهای عادی به فعالیتهای خود بپردازید.
تاریخچه مزوتراپی
دکتر میشل پیستور (٢۰۰٣-١٩٢۴) بنیانگذار روش مزوتراپی اولین بار در مواجهه با بیماری در دهکده بری ات او در سال ١٩۵٢ به این روش دست پیدا کرد. او با بیماری مواجه شده بود که به حملات آسم مبتلا بود. او درمان بیمار را با تجویز پروکین آغاز کرد.
درمان پروکین ابتدایی تاثیر اندکی روی بیماری تنفسی داشت اما در ویزیت بعدی بیمار به دکتر گفت که بعد از سالها که کر بوده برای اولین برا گوشش صداهای اندکی را میشنود و این اتفاق بعد از مصرف پروکین رخ داده است. دکتر پیستور تصمیم گرفت پروکین را مستقیما به گوش بیمار تزریق کند و این کار تاثیر بیشتر بر شنوایی او گذاشت.
در ادامه دکتر پیستور این روش را به شکل موفقیتآمیزی در درمان دیگر بیماران هم به کار گرفت یعنی با درمان بیماری درست در محلی که در بدن شکل گرفته است. فعالیتهای دکتر پیستور منجر به شکل گیری انجمن فرانسوی مزوتراپی در سال ١٩۶۴ در فررانسه شد و مزوتراپی برای به عنوان روشی قانونی در کنوانسیون پزشکی آکادمی پزشکی فرانسه در سال ١٩٨٧ شناخته شد.
در تمام اروپا، امریکای جنوبی، ایالات متحده امریکا و آسیا مزوتراپی با موفقیت توانسته انواع مختلف ریزش مو را درمان کند و در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰۰ پزشک در سراسر دنیا از این روش استفاده میکنند. اگر این شیوهی درمانی به دست شخص حرفهای انجام شود کاملا ایمن است و تقریبا هیچ گونه درد و ناراحتی به همراه ندارد و به بیحسی موضعی یا بیحسی سطحی پوست هم نیازی ندارد.
عملکرد شیمیایی و مکانیکی مزوتراپی
مزوتراپی موی سر از فرایندی با عملکرد دوگانه بهره میگیرد که در آن ناحیه مورد درمان هم به شکل شیمیایی و هم به شکل مکانیکی تحریک میشود.
عملکرد مکانیکی: سوزنهای مورد استفاده برای تزریق محلول، سوراخهای ریزی در بافت مورد نظر ایجاد میکنند، که این محرک یک فرایند التیامی است که در آن کلاژن و الاستین تولید میشود. این مواد دو عنصر اساسی تشکیل دهنده بافت بوده و برای تولید پوست و موی سالم ضروری هستند. از آنجا که سوراخهای ایجاد شده خیلی ریز هستند، آسیب قابل توجهی به کلاژن موجود وارد نمیشود و بنابراین تشکیل کلاژن جدید تنها سطح کلاژن موجود را افزایش میدهد. از این روش همچنین برای تحریک رشد موی سر بعد از حذف DHT نیز استفاده میشود.
عملکرد مکانیکی: ترکیبات فعال تزریق شده از طریق ریز تزریقها منجر به واکنشی در مزودرم میشوند که به فرایند درمان عارضه موجود کمک میکند. در اینجا، کیفیت محصول مورد استفاده اهمیت بسیار زیادی دارد.
محلولهای شیمیایی مزوتراپی قابل استفاده برای ریزش مو
یکی از محلولهای خاصی که برای درمان ریزش مو به لایه مزودرم پوست تزریق میشود حاوی ترکیبات فعال استیل تتراپپتید- ٣ و بیوکانین آ است که هر دو در کنار هم محرک رویش طبیعی مو هستند.
پوست یک سیستم توزیع زمانبندی شده دارد که محلول را به تدریج در ناحیه مورد نیاز توزیع میکند. ترکیبات فعال موجود در محلول به کمک هم باعث بهبود گردش خون، خنثیسازی DHT اضافی، کاهش التهاب، تحریک پوست برای تولید کلاژن و افزایش اندازه فولیکول برای جلوگیری از ریزش مو شده و به این ترتیب به رشد موها سرعت میدهند.
مزایای مواد فعال: استیل تتراپپتید-٣ و بیوکانین آ:
استیل تتراپپتید-٣: (جایگزینی برای ماینوکسیدیل)
- التهاب واکنشی را کاهش میدهد.
- باعث رشد مو می شود.
- میزان DHT را تعدیل میکند.
- ماتریکس سلولی اضافی و پروتئین ها را تحریک میکند.
- تحریک بافت به بازسازی درجهت افزایش اندازه فولیکول مو که به سلامت و زنده شدن موها منجر میشود
- استیل تتراپپتید-٣ جایگزینی برای مینوکسیدیل است. شانس موفقیت در ترمیم مو با استفاده از مزوتراپی ٩۰-٩٢٪ در مقایسه با یکی دیگر از درمانهای معمول با ماینوکسیدیل با نرخ ۵۰٪ موفقیت است.
مزوتراپی
مزوتراپی یکی از روشهای درمانی غیرجراحی برای جوانسازی پوست است که در آن از تزریقهای میکرو برای انتقال عناصر طبیعی فعال به پوست، استفاده میشود. انجام مزوتراپی صورت، مزایای بسیاری دارد، از جمله این که از شل شدگی و افتادگی پوست جلوگیری میکند، پیری پوست و چین و چروکهای صورت را برطرف میکند و موجب شادابی و جوانی پوست و بهبود بافت آن میشود.
نحوه ارائه این خدمات در کلینیک زیبایی دکتر سحر عمادمستوفی اینگونه است که علاوه بر داروهای روتین، داروهای ویژه از برترین برندهای درمانی زیبایی دنیا که به صورت سفارشی برای کلینیک از اروپا ارسال میشوند، نیز استفاده میگردد.
همچنین پس از درمان ماسکهای حاوی کلاژن، اسیدهیالورونیک، جلبک دریایی و … برای حصول نتیجه بهتر روی محل کار شده قرار داده می شوند.
کاربرد مزوتراپی
نمونه های کاربرد مزوتراپی در زیبایی:
- کشیدن پوست صورت (لیفتینگ) و درمان افتادگی صورت
- رفع پف دور چشم و افتادگی پلک
- رفع تیرگی دور چشم
- درمان چاقی موضعی بدن، اندام و صورت
- درمان سلولیت و افتادگی پوست اندامها و صورت
- درمان ملاسما و لک حاملگی یا لک صورت
- درمان ریزش مو و تقویت موها
- درمان استریا(ترک خوردن پوست بدنبال حاملگی)
- رفع غبغب زیر چانه و گردن
مزوتراپی جوانسازی
مزوتراپی در چه مواردی کاربرد دارد:
1.درمان ریزش موی تیپ زنانه و مردانه
2.درمان و جلوگیری از ریزش مو در رژیمهای لاغری سخت و جراحی های بزرگ
3.درمان لکه های ناشی از آفتاب و حاملگی
4.درمان چروک های ریز و ظریف
5.درمان کمکی در استریاهای ناشی از چاقی و حاملگی
6.درمان سلولیت و چاقی های موضعی
7.درمان کمکی در لیفت و جوانسازی
همچنین مزوتراپی یکی از بهترین روشها جهت جلوگیری از روند پیری صورت و گردن و دکلته میباشد و بهمین دلیل میتوان از سنین ۲۵ سال مزوتراپی پیشگیرنده را شروع کرد.
مزوتراپی درمانی قطعی برای افتادگی و شلی پوست
مزوتراپی یک روش بسیار قوی در جوانسازی پوست است و می تواند یک مکمل و یا جایگزین مطمئن برای بسیاری از درمان های جوانسازی باشد و می توان برای افزایش تونیسیته و سفت کردن پوست های شل و آویزان در نواحی گردن، پاها، شکم، بازوها و دستها نیز بکار برد.
آنچه که باعث تمایز مزوتراپی از سایر درمانهای زیبایی شده این است که مزوتراپی ضمن تحریک فرایند ترمیم از طریق تزریقات مکرر در موضع درمان، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و املاح مورد نیاز برای تکمیل و تسریع این فرایند را به طور مستقیم در اختیار بافت قرار می دهد.
اما مزوتراپی نمی تواند جایگزین تمامی درمانهای جوانسازی باشد و انتخاب روش مزوتراپی در مقابل سایر روشهای درمانی بستگی به تشخیص پزشک دارد.
مد نظر داشته باشید که در صورت شدید بودن علائم پیری پوست مثل مواردیکه خطوط پوستی بقدری عمیق شده اند که اسکار بر جای گذاشته اند و یا در مواردیکه کاهش کلاژن والاستین منجر به بروز افتادگی و شلی پوست شده است، مزوتراپی درمان قطعی نبوده ولی می توان از آن بعنوان مکملی برای سایر درمانها سود جست.
سن مناسب مزوتراپی
بهترین سن برای شروع مزوتراپی، سنین کمتر از 35 سال است. مزوتراپیست های اروپا درمان های جوانسازی با مزوتراپی را معمولاً در سنین 30-20 سالگی شروع میکنند با این حال مزوتراپی در هر سنی می تواند مفید باشد.
مزوتراپی مو
در درمان ریزش مو به وسیله مزوتراپی ، دارویی که بیمار باید به صورت خوراکی مصرف کند، به صورت موضعی و در محل مورد نظر به فولیکولهای مو تزریق میشود.
در ریزش موی هورمونی و ریزش موی آقایان چون عامل این بیماری برای همیشه باقی میماند و از بین نمیرود. در این افراد از روش مزوتراپی به عنوان روش کمکی در کنار دیگر روشهای درمانی میتوان کمک گرفت ولی در ریزش مو ناشی از رژیم طولانی مدت یا اعمال جراحی که جذب دارو مختل میشود (مثل جراحی روده که بخشی از روده را از مسیر جذب خارج میکنند و به همین علت بعد از مدتی دچار کمبود ویتامین به علت عدم جذب میشوند و از راه خوراکی قابل جبران نیست) مزوتراپی میتواند به این دسته از بیماران کمک بسیار زیادی در جلوگیری از ریزش مو بکند چون علت به وجود آورنده ریزش مو قابل درمان است.
چه کسانی نباید از مزوتراپی کنند؟
1 ـ خانمهای باردار
2 ـ بیماران قلبی ـ عروقی
3 ـ افرادی که دچار سرطانهای پیشرفته هستند
4 ـ کسانی که دارای سوابق آلرژی و حساسیت به داروهای خاص هستند
5 ـ افرادی که در حال استفاده از داروهای ضدانعقاد هستند ( در این افراد احتمال ایجاد هماتوم و خونریزی زیاد است)
6 ـ افراد دیابتی بخصوص آنهایی که دیابت کنترل نشده دارند ( زیرا سطح ایمنی این افراد پایین است و ممکن است دچار عفونتهای شدید شوند).
7 ـ افرادی که دارای بیماری نوروپاتی هستند.
8 ـ اشخاصی که دچار بیماری پسوزیاریس شدید و پیشرفته (صدف) هستند